Ruta del Medi Ambient

Parc fotovoltaic amb seguidors a Montserrat. 100 kW de potència  fotovoltaica optimitzant el rendiment de la instal·lació amb panells  solars que seguixen la trajectòria del Sol.
Instal·lació d’energia solar fotovoltaica en un edifici municipal d’Albalat de la Ribera. Instal·lació solar connectada en la xarxa elèctrica situada en el terrat d’un edifici de l’Ajuntament d’Albalat de la Ribera.
Estació depuradora d’aigües residuals a Carcaixent.  Explicació  del procediment de depuració d’aigües residuals i aprofitament dels  residus d’una depuradora per a generar biogàs i energia elèctrica  connectada a la xarxa.
Embassament hidràulic de Tous. Emmagatzematge d’aigua per al regadiu i  proveïment de pobles i ciutats, per a la contenció de riuades.  Impacte ambiental sobre els rius.

Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP)-La Ribera (Alzira)

Visita a una estació de tractament d’aigües potables per tal de vore el procés de potabilització que es porta a terme per a l’aigua de consum.

 

Llacuna del Samaruc (Algemesí)

Visita a una Llacuna Artificial dins del Parc Natural de l’Albufera. Aquesta Llacuna va ser iniciativa del l’Ajuntament d’Algemesí per tal de recuperar la flora i la fauna autòctones del Parc Natural. Es una reserva del peix autòcton Samaruc en perill d’extinció.

Història d’una catástrofe-La Pantanada de Tous 1982 

Recorregut històric per alguns dels municipis més afectats per la Pantanada de Tous de 1982 (Antella, Gavarda,  Alberic, Carcaixent i Alzira). Explicació de l’ocorregut el 20 d’octubre de 1982.

 

Montanyeta dels Sants- Ullal de Baldoví (Sueca) 

Visita a la Montanyeta dels Sants i l’Ullal de Baldoví dins del Parc Natural de l’Albufera. Importància de les aigües subterrànies en el cicle de l’aigua.

 

Biodiversitat en el Corral de Rafel (L’Alcúdia)

Visita al Corral de Rafel. Aula de Natura al costat d’una antiga vereda en el terme municipal de l’Alcúdia. Explicació de l’importància de la ramaderia i la transhumància, així com de diferents herbes com l’espart. Realització d’un taller de crema de llavis amb herbes de la zona.

Estació Depuradora d’Aigües Residuals i Planta FV Albufera Sur  (Sollana)

Visita al procés de depuració d’aigües a una depuradora on es genera biogàs a partir dels fangs per a generar electricitat i visita a una instal·lació d’energia solar FV de 166 kW.

 

La ruta i els horaris d’eixida s’acorden entre el Centre i l’Àrea d’Educació Ambiental del Consorci de la Ribera. Es pot realitzar al llarg de tot el curs escolar. El Centre deurà posar-se en contacte per correu electrònic o per telèfon per a reservar dia.
Skip to content