Projectes europeus educatius

Energy Management Schools project  (ENERMAN)

OBJECTIU

Aquest projecte té com a objectiu desenvolupar un programa d’educació per tal de disminuir l’impacte ambiental de les escoles i augmentar la conscienciació en temes de residus, mobilitat sostenible, energia i aigua. Està organitzat com a un repte on els equips de les escoles poden implementar activitats de conscienciació sobre el desenvolupament sostenible.

SOCIS

El projecte inclou 5 països (Bèlgica, França, Suècia, Espanya i Croàcia) i 5 socis :

– La Ligue de l’enseignement (França), Associació Pública d’Educació. Coordinadors del projecte

– CIFFUL, Bèlgica

– ESS, Energy Agency for Southeast Sweden (Suècia)

– Ajuntament de Koprivniza (Croàcia)

– Consorci de la Ribera (Espanya)

Inici del projecte: Setembre 2016
Finalització del projecte: Setembre 2019
Duració: 36 mesos

Descarrega’t el Manual

Descarrega’t la ToolBox

Descarrega’t la unitat didàctica

 

LIFE TERRA

L’Àrea d’Educació ambiental col·labora amb el projecte europeu LIFE TERRA des del seu inici en 2020. Entre els seus objectius es troba el plantar i monitorar 500 milions d’arbres i l’inspirar a la societat per a actuar per l’acció climàtica mitjançant un programa educatiu de Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques (STEM) per a l’educació  en la sostenibilitat mediambiental. En aquest sentit es presenta el programa educatiu elaborat en el marc del projecte:

Programa educatiu

  • El kit educatiu Terra Mission ofereix continguts interactius i customitzables sobre 8 temes de sostenibilitat (Canvi climàtic, Energia, Economia Circular, Aigua, Arbres, etc.) per a alumnat entre 8-14 anys, supervisats per experts de la Universitat de Barcelona. Amb vídeos, jocs, exercicis pràctics, activitats a l’aire lliure i una guia docent per a facilitar el seu ús, és la millor eina per a educar en sostenibilitat dins i fora de les  aules.
  • Curs online per a docents Life Terra MOOC: Teaching Sustainability for Action dissenyat per la European Schoolnet per a acompanyar a les i els educadores/és en la implementació de Terra  Mission. Aquestes/us podran crear les seues pròpies unitats  didàctiques i materials educatius a partir de Terra Mission, així com interactuar i compartir experiències amb unes altres/us docents d’Europa i de tot el món (en anglés).
  • La Guia Life Terra per a Plantacions Escolars explica, pas a pas, com organitzar una activitat de plantació amb l’alumnat. Inclou consells sobre com trobar terreny, seleccionar les espècies i plantar  correctament, entre altres. A més, aquesta guia inclou un formulari perquè les escoles puguen registrar la seua plantació en la plataforma Life Terra i geolocalizar tots els arbres plantats per a donar major visibilitat a la seua iniciativa.

 

Més informació sobre el programa educatiu i el projecte Life Terra es pot trobar en: Educació • Life Terra

Skip to content